VideoPad en AutoCue

Hallo en Welkom!

In deze workshop leer je o.a. werken met het videomontageprogramma VideoPad en teleprompter Autocue. Beide programma’s zijn nodig voor de filmstudio

VideoPad
Het is een zeer gebruiksvriendelijke video-editor met veel mogelijkheden en bovendien gratis.
Het programma kan hier worden gedownload.

videopad gratis videobewerking

Knippen, plakken, video’s samenvoegen, effecten, muziek, ondertitels en voice-overs toevoegen en nog veel meer kan met Videopad. Je kunt op een makkelijke manier professioneel ogende video’s maken.

VideoPad kent maar weinig knoppen wat het werken makkelijker en overzichtelijker maakt. Deze eenvoudig ogende interface is des te knapper omdat er toch veel met deze videobewerkingssoftware kan. Er worden ook veel bestandsformaten ondersteund (zowel beeld als geluid).

videopad

Je kunt verder kleuren aanpassen, delen van de video versnellen of vertragen, trillingen uit video’s halen, foto’s tussenvoegen en nog veel meer. Via plugins zijn er nog honderden extra functies aan het programma toe te voegen.

De VideoPad software is beschikbaar voor Windows, Mac OS X, Android, iPad en zelfs Kindle. Je kunt het voor privé gebruik gratis downloaden. We kunnen gerust stellen dat Videopad het meest uitgebreide gebruiksvriendelijke videobewerkingsprogramma is dat je gratis kunt krijgen.

 

Schermafbeelding 2015-12-15 om 16.04.29AutoCue
Voor het lezen van nieuws en berichten heeft Dennis Schraven een programma geschreven . Het heet : “autocuesoftware” en geschreven in Java. Je kunt het hier downloaden De software werkt niet alleen  onder Mac maar ook onder Linux en Windows. Wel is het nodig dat je computer is voorzien van Java software. Als je deze niet hebt, kun je hem hier downloaden.

Het is een zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk programma.Schermafbeelding 2015-12-15 om 16.10.58

….en zo ziet het resultaat er even later op je scherm uit.

Schermafbeelding 2015-12-15 om 16.12.47