Updaten browsers

Beste leerling,

Als leerlingen bij ons komen met een probleem kijken we  meestal ook even of de software up to date is. Wat ons daarbij opvalt is dat de browsers op jullie laptop  (Firefox, Chrome en Safari) vaak sterk verouderd zijn. Een niet bijgewerkte browser kan tot allerlei vervelende problemen leiden. Websites worden bijvoorbeeld tragen geladen, onderdelen van een website worden niet (goed) getoond  maar misschien nog wel het belangrijkste argument: je browser kan een veiligheidsprobleem hebben. Precies vanwege deze problemen brengen fabrikanten regelmatig updates uit.

Soms hebben jullie je laptop zo ingesteld dat de updates automatisch worden geïnstalleerd dan is er natuurlijk geen probleem. Vaak komen we tegen dat die updates handmatig moeten worden geïnstalleerd en als dat niet gebeurd kunnen problemen zoals hierboven genoemd ontstaan. Daarom een paar korte tips om je browsers bij te werken.

 

1). Firefox bijwerken naar de laatste versie (51.01)

  1. Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Over Firefox.
  2. Het venster Over Firefox wordt geopend, en Firefox zal beginnen met het controleren op updates en deze automatisch downloaded.
  3. Klik zodra de updates gereed zijn voor installatie op Herstart Firefox om bij te werken

Belangrijk: als de update niet is gestart, niet wordt voltooid of als er een ander probleem is opgetreden, gebruik dan deze downloadkoppeling, of ga naar de pagina Systemen & talen om de nieuwste versie van Firefox voor uw besturingssysteem te downloaden en te installeren (zie Firefox downloaden en installeren op Mac voor instructies). Blijf veilig: download alleen vanaf de officiële Mozilla-koppelingen hierboven om malware te vermijden.

2). Chrome bijwerken naar de laatste versie  (Versie 55.0.2883.95)
Normaal gesproken vinden updates op de achtergrond plaats wanneer je je browser sluit en opnieuw opent. Maar als je je browser een tijd niet hebt gesloten, kun je de browser de volgende wijze bijwerken.

Je kunt Google Chrome als volgt updaten:

  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer .
  3. Klik op Google Chrome updaten. Als deze knop niet wordt weergegeven, gebruik je al de nieuwste versie.
  4. Klik op Opnieuw starten

Let op: Na een update kan je browser er iets anders uitzien.Je kunt ook automatische browserupdates instellen voor alle gebruikers van je computer als Google Chrome is geïnstalleerd in de map ‘Programma’s.  Ga naar het dialoogvenster ‘Over Google Chrome’ en zoek de knop Automatische updates instellen voor alle gebruikers.
3). Safari bijwerken naar de laatste versie

Normaal gesproken krijg je via de app-store een melding dat er een update voor je geïnstalleerde software, waaronder Safari, beschikbaar is. Klik op het “app-store” logo in je menubalk en kijk of er “Updates”  zijn voor Safari. (zie onder). Nb. Natuurlijk wil Apple ook dat je gelijk update naar OS Sierra uitvoert. Wij raden dit nog af omdat er nog te  vaak problemen met Word en PowerPoint for Mac (2016) voorkomen. We zullen je informeren als die problemen zijn verholpen.